Geniet en maak winnende foto van akkerranden

Foto:

Dit jaar heeft de Stichting BAO (Biotoopverbetering Agrarisch Overleg), in opdracht van de gemeente Nijkerk, weer de bloemrijke akkerranden aangelegd.

Fotowedstrijd

De gemeente organiseert een wedstrijd voor de mooiste foto van een van deze bloemenranden. De winnende foto wordt gepubliceerd op de gemeentepagina. Als je mee wilt doen, kun je je foto sturen naar dit e-mailadres: [email protected]. De beste foto’s worden ook getoond op de website van de Stichting BAO.

Deze stichting werkt samen met Collectief Veluwe en helpt zo de natuur op het platteland te verbeteren. Boeren dragen op deze manier bij aan de variatie aan planten en dieren in onze gemeente.

Je kunt de kleurrijke bloemrijke randen door de hele gemeente Nijkerk vinden. Vooral op plekken waar veel mensen fietsen of wandelen. Deze randen zorgen voor een mooi en kleurrijk uitzicht op het landschap. Maar niet alleen dat, ze zijn ook goed voor de planten en dieren, vooral de bloemen en gewassen die van nature hier thuishoren. Deze trekken allerlei soorten insecten aan die daar nectar kunnen vinden.

Elk jaar worden de randen gecontroleerd om te zien welke insecten er leven. En niet te vergeten, ze zijn ook fijne plekken voor vogels en kleine dieren om te schuilen en voedsel te vinden. Daarom blijven de randen ook in de winter staan.

De randen die op dit moment heel goed groeien en bloeien, vind je onder andere op deze plaatsen: Hoevelakerveenweg, Weldammerlaan, Barneveldseweg (bij de volkstuinen) en de Palestinaweg.
De stichting BAO heeft een fietsrouet uitegezet. Die vindt u hier U kunt ook op deze QRcode klikken.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Mastodon, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen