Verschillende ontwikkelingen bij sportaccommodaties

Foto: schermafbeelding nijkerk.eu

Donderdagavond vergaderde de raad over de ontwikkeling van de sportaccommodaties in de drie kernen

Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken blijven groeien. Dus zal de behoefte aan sportvelden (en hallen) alsmaar toenemen. De gemeente heeft dat laten onderzoeken. In de commissie meldden zich insprekers van tennisvereniging en Weldam en van sc Hoevelaken.

In tegenstelling tot wat in het onderzoek staat, heeft de sc Hoevelaken wel degelijke behoefte aan meer velden. Er komen steeds meer Hoevelakense voetbal(st)ers bij, onder andere door de bouw in Klaarwater en door de komst van de noodopvanglocatie, aldus voorzitter Wim van Vliet.

Tennisvereniging Weldam wil mee in de vaart der volkeren en pleit daarom voor de aanleg van drie padelbanen. De vereniging zal er door groeien, ook al door de bouw in Klaarwater. En of de gemeente er een beetje vaart achter wilt zetten, want het inpassen (en voldoen aan de geluidsnormen) is nog niet eenvoudig.

Dat zal niet lukken, want wethouder Rohen wil eerst de kaderstelling voor Klaarwater afronden. Dan pas is duidelijk hoeveel er in Klaarwater gebouwd zal worden. Voor zover die bouw trouwens niet gehinderd wordt door de ontwikkeling rond het knooppunt Hoevelaken.

De raad weet nog niet goed wat te doen met de uitbreiding van Veensche Boys. Die club groeit als maar door en dus is er behoefte aan extra velden. Maar waar moeten die dan komen? Misschien wel op de plek, waar nu de Baggelaar nog staat. Die hal is verouderd. Alleen is er nog geen duidelijk beeld over de toekomst en de locatie van de Baggelaar. Dat moet nog worden onderzocht. Wethouder Rohen kon niet zeggen, wanneer de resultaten van dat onderzoek op tafel liggen. “Maar het staat wel hoog op de prioriteitenlijst.”

De gemeenteraad beslist op 21 september.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Mastodon, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen