Op Blekkerserf worden mogelijk arbeidsmigranten gehuisvest

Foto:

College wil daarover in gesprek met omwonenden.

Het college wil op korte termijn 90 tijdelijke woningen voor arbeidsmigranten realiseren. Die moeten woonruimte bieden aan ongeveer 180 arbeidsmigranten.

Een locatie aan de Blekkerserf in Nijkerk is het meest geschikt voor de huisvesting van deze mensen, zo blijkt uit een locatiestudie.
In oktober 2023 moet het concept stedenbouwkundig plan klaar zijn. In november vindt het gesprek hierover plaats met de omwonenden. Dan worden de plannen verder uitgewerkt en is de gemeenteraad aan zet. De uiteindelijke beslissing valt ergens in het eerste kwartaal van 2024.

Mooie oplossing

Wethouder Esther Heutink, met onder andere wonen en ruimtelijke ordening in haar portefeuille, over de plannen: “De druk op de woningmarkt blijft groot. Ook in de gemeente Nijkerk hebben verschillende doelgroepen grote moeite om geschikte woonruimte te vinden. De locatie aan de Blekkerserf is een mooie oplossing om arbeidsmigranten tijdelijk te huisvesten.Veel arbeidsmigranten werken bij foodbedrijven en zijn daarmee belangrijk voor onze lokale economie.”

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Mastodon, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen