Aeresleerlingen leren over voedselverspilling bij Alpuro

Foto:

UDDEL – Alpuro liet de leerlingen zien hoe reststromen van andere bedrijven worden ingezet voor gezond voedsel voor kalveren

In de Verspillingsvrije Week bezochten leerlingen van Aeres VMBO Nijkerk het bedrijf Alpuro. Alpuro is een diervoederproducent die reststromen van andere bedrijven inzet voor de productie van muesli voor kalveren. De leerlingen leerden hoe hiermee voedselverspilling wordt tegengegaan. Ook kregen ze te zien hoe de kalveren de muesli eten.

Hoe Alpuro reststromen inzet

Alpuro maakt de muesli van reststromen van andere bedrijven. Zo worden bijvoorbeeld restproducten van granen van de boer en reststromen van andere voedingsmiddelenproducenten gebruikt. Deze reststromen worden gewassen en verwerkt tot een hoogwaardige muesli, perfect voor  kalveren.

De boodschap van Alpuro

Alpuro wil laten zien dat voedselverspilling kan worden tegengegaan door reststromen te hergebruiken. De leerlingen vonden het interessant om te zien hoe dit in de praktijk werkt. Ze zijn nu beter op de hoogte van het belang van voedselverspilling en hoe zij hieraan kunnen bijdragen.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Mastodon, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen