Mogelijkheden starterslening verruimd

Foto:

De gemeente Nijkerk heeft de voorwaarden voor de starterslening verruimd.

Daardoor kunnen meer Nijkerkers een woning kopen. Dit is belangrijk, omdat de woningmarkt in Nijkerk erg krap is. De inkomensgrens is vervallen en de maximumleeftijd is verhoogd naar 40 jaar.

Hoe werkt de starterslening?

De starterslening is een lening waarmee je een woning kunt kopen die je anders niet kunt betalen. Je moet minimaal 19 uur per week in Nijkerk werken, een jaar in Nijkerk wonen of als kind al vijf jaar in Nijkerk hebben gewoond. De woning mag niet duurder zijn dan €400.000 en je moet een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) afsluiten.

Wat is er veranderd?

De inkomensgrens is vervallen, waardoor meer mensen in aanmerking komen voor de starterslening. De maximumleeftijd is verhoogd naar 40 jaar, waardoor ook iets oudere mensen een woning kunnen kopen. Bovendien heeft gemeente extra budget vrijgemaakt waarmee er meer Nijkerkers geholpen kunnen worden.

Reactie raadslid Mark van der Stelt

Raadslid Mark van der Stelt is blij met de verruiming van de starterslening. “We willen dat echte Nijkerkers een huis kunnen kopen in de gemeente waar ze hun vrienden en familie hebben. De verruiming van de starterslening maakt dit mogelijk.”

Voorbeeld

Een voorbeeld van een woning die met een starterslening gekocht kan worden is een appartement van €250.000. Voor een woning van dit bedrag is een hypotheek van ongeveer €220.000 nodig. De starterslening kan dan worden gebruikt om de resterende €30.000 te betalen.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Mastodon, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen