De Lokale Partij stelt vragen over problemen met evenementen

Foto:

Ons bericht over het niet doorgaan van de Sinterklaasintocht heeft de Lokale Partij ertoe gebracht daar vragen over te stellen.

De Lokale Partij is zich bewust dat hierover binnenkort een discussie in de raad zal plaatsvinden. Fractievoorzitter Peter Collignon: “Maar thans worden wij geconfronteerd met berichtgeving dat belangrijke evenementen in de wintermaanden géén doorgang kunnen vinden omdat de organisatie dit onverantwoord vindt.”

Hij stelt de volgende vragen

Kan het college de raad informeren voor welke evenementen er op dit moment aanvragen zijn gedaan maar waarvoor op dit moment door het ontbreken van b.v. een veiligheidsplan geen vergunning kan worden verleend?

Kan het college aangeven welke evenementen er verleden jaar zijn gehouden en of deze evenementen dit jaar ook georganiseerd zijn? Graag gespecificeerd naar activiteiten?

Kan het college aangeven met welke partijen zij momenteel in gesprek is om bepaalde evenementen te gaan houden?

Kan het college aangeven tegen welke dillema’s zij of de organisatie aanloopt over het geven van een vergunning?

Is het college bereid deze organisaties te helpen bij het vervullen van de administratieve zaken?

Organiserende vereniging lukt het momenteel moeilijk om nog enthousiaste vrijwilligers te vinden. Is het college bereid een pro-actieve rol hierin te vervullen zodat deze organisatie weer hun activiteiten kunnen . Denk b.v. aan de Veluwse Wandeltocht en de intocht van Sinterklaas.

Is het college op de hoogte dat de organisatie van de intocht Sinterklaas Nijkerk de intocht om redenen van een goed veiligheidsplan hebben afgeblazen.

Is het college bereid op korte termijn met al die organisaties in gesprek te gaan en de problemen te inventariseren en middels een pro actie houding deze activiteiten toch doorgang te laten vinden.

Deelt het college de mening dat deze organisaties het cement van de samenleving vervullen en dat wij als gemeente een dienende functie hebben om hun activiteiten te kunnen uitoefenen.

Kan het college aangeven dat zij er alles aan zal doen om dit jaar voor zowel Nijkerk, Nijkerkerveen en Hoevelaken een intocht van Sinterklaas zal plaatsvinden.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Mastodon, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen