“Een goed ontbijt is de beste start”

Foto:

Het Burgemeestersontbijt is terug van weggeweest.


Vrijdag 13 oktober was de raadzaal in het gemeentehuis in gebruik als restaurant. De gemeente laat kinderen graag weer bij de burgemeester aan tafel schuiven. Want het blijft belangrijk dat juist een burgemeester in een ontspannen sfeer bij zijn jongste burgers benadrukt hoe goed gezond ontbijten voor kinderen is.

Dit jaar kwamen de leerlingen van de daltonschool Corlaer naar het gemeentehuis.

Burgemeester Gerard Renkema: “Ik sta achter het doel van het Nationaal Schoolontbijt. Kinderen ontdekken zelf het belang van een goed ontbijt. Ook leren ze over hun eigen ontbijtgedrag. Veel kinderen slaan ’s morgens nog steeds hun ontbijt over, zo blijkt uit verschillende onderzoeken. Terwijl juist voor schoolkinderen een goed ontbijt de beste start is”.

De leerlingen ontbeten samen met de burgemeester. Een leerzame en gezellige ochtend, waarbij de burgemeester met de leerkrachten en de kinderen praatte over het belang van goed ontbijten. En natuurlijk volgden er ook gesprekken over wat de kinderen ervan vinden en wat ze het liefste eten. Alhoewel de echt gezonde dingen bleven onaangeroerd.

Voedingscentrum


De kinderen ontbijten met een ontbijtpakket dat voldoet aan de richtlijnen van het Voedingscentrum. In het pakket zit volkorenbrood, volkorenbolletjes, volkoren krentenbollen en gezond beleg. Verder kunnen de burgemeester en de kinderen kiezen uit halfvolle zuivel, thee, groente en fruit. Gezond én lekker!

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Mastodon, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen