H.C.Bot: Een Gouden Toekomst

Foto:

Het is zover! Nijkerk krijgt een nieuw gemeentehuis, en we zijn er allemaal ontzettend enthousiast over. H

et enige kleine probleempje is dat we nog niet helemaal zeker weten wanneer het nieuwe gemeentehuis er daadwerkelijk zal zijn. 2022 gaat niet meer lukken en 2023 loop op het eind. Dan misschien, heel misschien, in 2024?? We willen niet te haastig zijn, natuurlijk.

De eerste kostenraming voor dit prestigieuze project bedroeg een schamele 12.000.000 euro. Dat is slechts een zakcentje in vergelijking met de gouden eeuw van Nijkerk, maar wie maalt daarom? Het mag een lieve duit kosten om onze stad te voorzien van een splinternieuw gemeentehuis.

Het allereerste gemeentehuis van Nijkerk, dat dateert uit 1744, de Nijkerkse gouden eeuw, toen de inwoners vast niet konden wachten tot ze hun lokale ambtenaren weer konden zien. Maar goed, die gouden eeuw is nu voorbij, dus laten we ons richten op de toekomst, ongeacht de kosten!

Het huidige gemeentehuis aan de Kolkstraat is een waar monument uit de jaren ’70, dat al twee keer is verbouwd. Sommigen zouden zeggen dat het gebouw een beetje verouderd is, maar vintage is helemaal in! Wie heeft er nog behoefte aan moderne voorzieningen en een frisse uitstraling als je terug kan naar de tijden van Oretto en de Obbes bar?

Maar wacht, er is nieuws! Het nieuwe gemeentehuis wordt misschien opgeleverd in augustus 2024. De reden? Verborgen gebreken in de brandveiligheid van het oude Rabobankgebouw. We kunnen alleen maar raden naar de geschatte kosten van deze vertraging, maar laten we zeggen dat we goed geïnformeerd zijn over het feit dat het waarschijnlijk duurder wordt.

Misschien is het tijd voor wat creatieve oplossingen. Op de prachtige kerktoren van Nijkerk prijkt een gouden haan. Als we daar nou eens een paar kippen op af sturen en dan maar hopen dat ze gouden eieren leggen. Dat kan onze Nijkerkse begroting vast wel wat opfleuren!

We gaan terug naar het nieuwe gemeentehuis. Het belooft een open en gastvrij huis te worden, met een centrale hal waar u terecht kunt voor al uw gemeentelijke diensten. Geen traditionele balie meer, want wie houdt er nu van traditioneel? In plaats daarvan worden medewerkers van de gemeente uw vriendelijke gastheer of gastvrouw, om u snel en vakkundig te helpen. Gastheer of gastvrouw? Kan dat nog wel in dezer tijd van Lhbtiq+ | Iedereen is anders?

Natuurlijk, we moeten ook aan veiligheid denken. We willen niet dat bezoekers en medewerkers per ongeluk verdwalen in dit labyrint van moderniteit.

Uiteindelijk zal dit vast en zeker een prachtig project worden. Een duurzaam gebouw met zonnepanelen, extra dakisolatie en ledverlichting. Een energielabel A in plaats van de E van ons huidige gebouw. En het wordt gasloos, want wie heeft er nu nog gasketels nodig als je warmtepompen kunt hebben? Ja, het kost wat, maar dan heb je ook… tja, laten we hopen dat je dan in ieder geval iets hebt.

Dus, beste Nijkerk, laten we in spanning afwachten tot het nieuwe gemeentehuis er eindelijk is. Wie weet, misschien krijgen we in 2024 eindelijk ons cadeautje. Of anders in 2025. Maar wie telt de jaren als je kunt genieten van een vertraagd project? Cheers op Nijkerk en zijn gouden toekomst!

Bijdrage van H.C.Bot

Columnisten hebben de vrijheid hun mening te geven en hoeven zich niet te houden aan de journalistieke regels voor objectiviteit. 
Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Mastodon, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen