Voor 2 woningbouwprojecten subsidie aangevraagd

Foto:

Het college heeft voor 2 projecten SBI (StartBouwImplus) subsidie aangevraagd.

Het gaat om projecten aan de Beverdam in Hoevelaken en aan de Oude Barneveldseweg in Nijkerk.

Beverdam

Met dit project worden niet alleen 20 verouderde huurappartementen vervangen door nieuwe en duurzame appartementen, maar worden
ook extra 16 appartementen toegevoegd. Doelgroepen waarvoor de nieuwe woningen bedoeld zijn, zijn starters en senioren. Extra woningen voor deze doelgroepen zijn in Hoevelaken meer dan welkom.
Woningstichting De Alliantie laat die woningen bouwen.verschillende ‘ingrepen’ gedaan door betrokken partij.

Vanuit de SBI wordt daarbij een bijdrage gevraagd van € 200.000,- (incl. BTW), oftewel een bedrag van € 12.500,- per woning.

Oude Barneveldseweg

In “Ooststreeck” komen uiteindelijk meer dan 150 woningen. Subsidie wordt aangevraagd voor de eerste 66 woningen.Daarmee
wordt in deze eerste fase van de ontwikkeling dan ook direct gestart met de realisatie van een flink deel betaalbare woningen. Van de 66 woningen betreffen dit 40 sociale en 22 midden segment 4 vrije sectorwoningen.
SamenThuis met Kreeft B.V. en D.E. van Dijk Beheer B.V. zijn daar de ontwikkelende partijenpartijen.

Vanuit de SBI wordt daarbij een bijdrage gevraagd van € 646.500,- (incl. BTW), oftewel een bedrag van € 9.795,- per woning.

Tekorten dichten

Om de productie van woningen in Nederland op peil te houden heeft het Rijk de subsidieregeling “Startbouwimpuls” (hierna: SBI) in het leven geroepen. De SBI is bedoeld voor projecten die planologisch ver genoeg zijn om in 2024/2025 te starten, maar door veranderde economische omstandigheden de business case niet meer kunnen rond rekenen. Die subsidie moet helpen de tekorten te  “dichten”. Dat is nodig, omdat vooral de bouw in het “betaalbare segment” zwaar onder druk staat door alle overheidsmaatregelen, rente en bouwkosten.

Gelukkig verwacht wethouder Esther Heutink en de projectontwikkelaars niet, dat deze projecten de eindstreep niet zullen halen.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Mastodon, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen