Er is meer wijn op deze boot dan water

Foto:

Het glas mag je hier leeg gooien.


Cor Stal zei het bij herhaling tijdens zijn moonlight wijncruise, afgelopen zaterdagavond. En dat deden zijn gasten ook met regelmaat.

Die tien gasten stapten tegen het schemer aan boord van de Bolivar voor een trip van een uur of vier.

In die tijd liet Stal hen 13 verschillende wijnen proeven. Dat niet alleen, hij had bij iedere wijn (bijvoorbeeld “2021 Castrum Morisci Garofanata Spumante extra dry Bio”, of 2015 Olivero Mario Barolo Bricco Ambrogio nr.880 v 1253) een oorspronkelijk verhaal, over de oorsprong, over de herkomst, over de smaak en over de juiste kaas erbij.

Hij toonde zich een wijnkenner bij uitstek. De gasten werd op hun beurt gevraagd hun mening over de verschillende wijnen op een formulier vast te leggen.

De maan werkte trouwens prima mee. Het was volle maan, zo konden de gasten bij een onbewolkte hemel heel goed zien.

De gasten genoten, mooie etiketten, mooie wijn.” Er is meer wijn op deze boot dan water!”

Over Cor Stal


Een kleine 20 jaar geleden schoof hij aan bij een groepje wijnvrienden, dat iedere zaterdag bij Gerrit en Gerwin Poolen wijn kwam proeven. Stal vond dat zo leuk, dat hij na een jaar of 10 in die groep wijn een centrale plek in zijn leven gaf, ook al op aanraden van echtgenote Marianne. Dat begon naast het verkopen van wijn, met het organiseren van wijnreizen. Zo leerde hij nog veel meer van wijnen, maar lag het ook voor de hand, dat hij de – in zijn ogen – beste wijnen ging importen. Tot op de dag van vandaag is hij daarmee bezig.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen