Eerste derde plek voor marathonschaatser Eline Jansen

UTRECHT – Irene Schouten (Albert Heijn Zaanlander) heeft de tweede wedstrijd in de Daikin Marathon Cup gewonnen.


De derde plaats was voor Eline Jansen (Van Ramshort Renault) die haar eerste podiumplaats behaalde. de derde plaats was voor Eline Jansen (Van Ramshort Renault) die haar eerste podiumplaats behaalde. De 21-jarige tweedejaars rijdster stapte na twee eerdere vierde plaatsen nu voor het eerst op het podium.

Na een 25 ronden koers voerde Schouten een kopgroep aan met Tjilde Bennis (Turner), Nienke Smit (Haak powered by OCRE), Beau Wagemaker (PGM Bakker), Emma Engbers (VGR Sport / Vreugdenhil dairy foods), Elsemieke van Maaren en Eline Jansen die zeer snel het peloton op een ronde wist te zetten. Wagemaker, Van Maaren en Jansen kregen later nog gezelschap van ploeggenoten Loesanne van der Geest (PGM Bakker), Ineke Dedden (BDM / BTZ) en Femke Mossinkoff (Van Ramshorst Renault) die met steun ook een ronde voorsprong pakte toen het peloton zich al aan het voorbereiden was om af te sprinten.

bron: schaatspeloton.nl

Volgens fotograaf Harry van ’t Veld(zie ook de fotoserie) was het een zeer boeiende wedstrijd.  De finale ging dus met 2 rijdsters van Team van Ramshorst waarbij een dolgelukkige Eline de 3e plaats wist te bemachtigen.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Mastodon, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen