INGEZONDEN BRIEF: Geen kast van een elektriciteitshuis

Foto:

Geachte college van B&W,

Het stroomnetwerk moet verzwaard worden, dat begrijpen wij (bewoners van de Bruins Slotlaan) erg goed. Dus er zullen nieuwe elektriciteitshuisjes geplaatst moeten worden in de wijken, ook dat is begrijpelijk.

Voor de Bruins Slotlaan is de locatie bepaald naast de speeltuin, in de middenberm. Daarnaast ook nog eens op amper 5 meter afstand van de huizen in de omgeving. Dit baart ons zorgen.

Onze wijk is in korte tijd snel verjongd, er spelen veel kinderen op straat bij het speeltuintje en in de middenberm. We hebben het over kinderen van 4 tot 12 jaar die veilig buitenspelen. Daar zit een stuk verantwoordelijkheid bij van de ouders maar ook van de gemeente om een veilige omgeving te creëren. Keer op keer krijgen wij (bewoners van de Bruins Slotlaan) de deksel op onze neus. Hardrijders, groot vrachtverkeer, te weinig parkeermogelijkheden en nu een kast van een elektriciteitshuis van meer dan 2x4x2 meter naast onze speeltuin, de maat is vol.

Onze zorgen hebben wij geuit door middel van het aanwezig zijn bij een vragenronde, een brief en een informatieavond waarbij wij aanwezig waren, helaas zijn verdere constructieve gesprekken niet te voeren. Alternatieve locaties die wel mogelijk zijn, waar geen kinderen spelen, waar de afstand aanzienlijk groter is tussen de huizen, wijst men af en is de discussie gesloten. Onbegrijpelijk.

Om de pijn te verzachten is een upgrade van onze speeltuin mogelijk en wil de gemeente een hoge haag plaatsen zodat het elektriciteitshuis minder goed zichtbaar zou zijn. Eerder kon er al geen groen geplaatst worden omdat de gemeente vond dat het te gevaarlijk was dat er kinderen van achter vandaan konden rennen de straat op. Nu geven ze het als oplossing, iets waar we al jaren om vragen zonder resultaat.

We hebben er echt kopzorgen van, natuurlijk niemand wil zo’n ding voor zijn raam, maar onze kinderen hiermee opzadelen vinden wij echt heel kwalijk. We hopen via meerdere wegen draagvlak en een open gesprek met de gemeente en Liander voor een oplossing.

En dan nog één vraag, past dit dan wel in het straatbeeld?! Dus ja, mogen wij dan ook onze dakkapellen verbreden en erkers bouwen zonder vergunning? Of wordt dit dan ook geoorloofd om de pijn te verzachten?

Groet, bewoners van de Bruins Slotlaan

De redactie is niet aansprakelijk voor de inhoud van de ingezonden brieven, maar behoudt zich het recht voor brieven in te korten

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen