Ondernemers uiten zorgen over regeldruk en durfkapitaal

Foto:

Op zaterdag 22 oktober 2023 kwam de minister van Economische Zaken, Micky Adriaansens (VVD), op bezoek in Nijkerk.

Ze sprak daar met vier Nijkerkse ondernemers en een delegatie van de Nijkerkse VVD-fractie.

De ondernemers kwamen uit verschillende sectoren, van horeca tot metaal. Dennis van den Hoogen heeft twee horecazaken, De Zuidwal in Nijkerk en Brasserie Bij Corin in Barneveld. Henry Hamstra is een ondernemer die ook actief is als organisator van onder andere de sinterklaasintocht. Herman Schaeffer is eigenaar van Bronswerk, dat materialen fabriceert voor de (duurzame) energiesector. Laurens Timmer is voormalig supermarkteigenaar en tegenwoordig werkzaam in het vastgoed.

In het gesprek kwamen verschillende onderwerpen aan bod. Een belangrijk punt was de regeldruk. De ondernemers gaven aan dat sommige regels niet goed doordacht zijn en niet haalbaar zijn voor hen. Zo zit het bij een horecaondernemer niet in zijn aard om extra prijzen door te berekenen, zoals een plastictoeslag.

Een ander punt was het gebrek aan durfkapitaal. Ondernemers hebben vaak moeite om geld te vinden om te investeren in innovaties. De minister gaf aan dat het Rijk hierin een rol kan spelen door het stimuleren van durfkapitaalfondsen.

Tot slot werd er ook gesproken over de Nijkerkse economie. De minister kreeg een toelichting op de sterke punten van de stad, zoals de ligging aan de A1 en de aanwezigheid van veel kennisinstellingen.

De VVD-fractie vond het een geslaagde middag. Fractievoorzitter Niels Staal: “Het is goed om een open gesprek te hebben met verschillende soorten ondernemers. Ik ben blij dat de inzichten van de ondernemers leiden tot een concrete follow-up van de minister.”

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Mastodon, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen