Energiezuinige woningen worden steeds belangrijker

Foto:

Wonen in een energiezuinige woning is niet alleen goed voor het klimaat, maar ook voor je portemonnee.

Energiezuinige woningen verbruiken namelijk minder energie, waardoor je energierekening lager is. Dit kan oplopen tot honderden euro’s per jaar.

Geldverstrekkers geven korting op hypotheek

Geldverstrekkers houden steeds vaker rekening met het energielabel van een woning bij het berekenen van de maximale hypotheek. Woningen met een goed energielabel krijgen vaak een korting op de rente of een hoger bedrag aan hypotheek.

Woningen met slecht energielabel moeilijker verkoopbaar

Door de stijgende energieprijzen zijn kopers van woningen steeds kritischer op het energielabel. Woningen met een slecht energielabel zijn daardoor moeilijker verkoopbaar.

Energiezuinigheid wordt steeds belangrijker

De overheid wil dat Nederland in 2050 aardgasvrij is. Daarom wordt het steeds belangrijker om woningen te verduurzamen. Dit kan door bijvoorbeeld isolatie aan te brengen, zonnepanelen te plaatsen of een warmtepomp te installeren.

Energielabel kan verkoopprijs beïnvloeden

De stijgende energiekosten en het moeilijker kunnen financieren van minder energiezuinige woningen, kunnen zorgen voor een tweedeling op de woningmarkt. Woningen met een goed energielabel maken een betere waardeontwikkeling door dan huizen met een slecht energielabel.

Verduurzamen is verstandig

Er zijn meerdere goede redenen om te investeren in de verduurzaming van je eigen woning. Naast de lagere energierekening is verduurzamen ook goed voor het milieu en de waarde van je woning.

Cijfers uit betrouwbare onderzoeken en bronnen

Volgens een onderzoek van ABN AMRO is de hypotheekrente voor een woning met een energielabel A of B gemiddeld 0,1% lager dan voor een woning met een energielabel F of G.
Woningen met een goed energielabel zijn gemiddeld 10% meer waard dan woningen met een slecht energielabel.
Volgens een onderzoek van het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) zal de vraag naar woningen met een goed energielabel de komende jaren sterk toenemen.

bron: Zijlstra Era Makelaardij

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Mastodon, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen