Menindoor Nijkerk: het startsein is gegeven

Deze donderdag ging de Menindoor Nijkerk van start met de grote rubriek Enkelspan paard.


43 deelnemers verschenen ‘s middags aan de start voor hun eerste ronde om vervolgens in de avond opnieuw aan de start te verschijnen voor hun tweede parcours.

Deze grote menindoor staat erom bekend dat er twee verschillende parcoursen gereden worden. Wanneer iedereen de eerste klassering binnen heeft kan er tijdens het tweede parcours weer van alles veranderen.

In vroeger tijden vergde het enige tijd en geduld voordat de uitslagen bekend werden. Fans op de tribune hielden met pen en papier bij welke tijden er gereden werden, er werd gepuzzeld, gerekend alles in de hoop dat hun uitslagen dichtbij de daadwerkelijke uitkomst lagen. Tegenwoordig gaat alles geautomatiseerd en is er direct op het digitale uitslagenbord te zien welke tijd er gereden is en of er strafseconden bij komen vanwege afgereden balletjes. Ook de plaatsing tot dat moment wordt meteen duidelijk. Zolang de naam van de menner nog binnen het geel gearceerde vlak staat, maakt men kans op één van die felbegeerde finaleplaatsen.

Dag één zit er op en slechts tien deelnemers konden zich klasseren voor de finale. Vier finalisten van 2022 wisten zich opnieuw naar een finaleplek te rijden, Rene van Beek, Pieter Karelse, Arno van de Brand en Jaap de Vries. Opvallende nieuwkomer tussen de finalisten is Suzanne Roman, die met haar basis parcoursen zich naar een prachtige tweede plaats wist te rijden. Haar paard was in het opleidingsproces niet de gemakkelijkste, Suzanne is bijna bij de pakken gaan neerzitten maar ze wist weer te herpakken, haar vertrouwen groeide, echter toen kreeg haar een paard Cas een ongeluk met als gevolg daarvan slechte prognoses. Wonderen lijken te bestaan, Cas herstelde en ondanks dat ze ook een goed buitenseizoen heeft gereden, heeft ze waarschijnlijk nooit verwacht zich bij de grote Menindoor in Nijkerk te kunnen plaatsen voor de finale!

De tien finalisten van de rubriek Enkelspan paard:
1 Jaap de Vries
2 Suzanne Roman
3 Shiva Bruinsma
4 Manon de Cock- Vermeer
5 Charissa den Ridder
6 Gert Vis van Heemst
7 Pieter Karelse
8 Bernie Damen
9 Rene van Beek
10 Arno van de Brand
Klik hier voor alle uitslagen

bijdrage van: Petra de Graaf Business Creative, de foto’s (ook in de fotoserie zijn van Arjen Gerritsma

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Mastodon, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen