Wat kan sport een feest zijn

Het driedaags mensportspektakel zit er weer op.

Menindoor Nijkerk in Manege Luxool lijkt elk jaar zichzelf te overtreffen, in een tijd waar het aantrekken van genoeg deelnemers niet als vanzelfsprekend kan worden beschouwd.

Wat zou dat nou zijn, dat er zoveel menners zo graag aan de start willen verschijnen van deze wedstrijd? Wanneer we het aan deelnemers vragen worden we onbegrepen aangekeken, maar wanneer we Manege Luxool betreden, begint het te dagen.
Als de basisrondes voor de deelnemers erop zitten en het parcours klaar gemaakt wordt voor de finale, stroomt het publiek in grote getale binnen.

De spanning van de finalisten is op afstand voelbaar, want wie zal de grote winnaar worden van zijn of haar rubriek.

Het publiek is vrolijk en uitgelaten, sommigen hebben een favoriet maar als de “grande finale” daadwerkelijk begint, wordt er voor iedereen aanmoedigend gejuicht. Wanneer er een balletje van de hindernissen of kegels afrollen, gonzen de “oeh’s en ah’s” door het publiek. Een afgereden bal kost immers vijf strafseconden die over de lengte van het parcours dan weer ingehaald dienen te worden om toch kans te maken op één van die felbegeerde plaatsen op het prijzen schavot. Hoe spannend is het dan, wanneer men op het scorebord ziet dat een deelnemer de snelste tussentijd heeft, dat het op weg naar de finish van honderdsten van seconden zal afhangen en het venijn in de staart blijkt te zitten omdat er bij die allerlaatste kegelpoort, vlak voor de finish een balletje afgereden wordt.

Dit overkwam Wout Kok uit Nijkerk met zijn tweespan pony’s. Voor Kok was de druk groot, hij wist zich in de basisparcoursen als eerste te plaatsen voor deze finale die voor hem een thuiswedstrijd is. Wout Kok reed snel, de wielen sneden door het zand, in de bochten moest de gelegenheids groom Jan van de Beek (vader en tevens groom van deelnemer enkelspan pony Anouk van de Beek) er alles aan doen om de menwagen op vier wielen te houden. Het lukte hem de snelste basistijd neer te zetten in deze rubriek, maar van die allerlaatste kegelpoort rolde een balletje wat hem op de vierde plaats deed eindigen in het eindklassement.

Onder de deelnemers bevonden zich ook leden van de organiserende vereniging Menclub de Lange Boom. Hoogstgeplaatst verenigingslid is Henk Luijer. In de rubriek tweespan pony’s wist hij zich op een prachtige tweede plek te plaatsen.

Uitslagen zijn te vinden op de site van Menclub De Lange Boom.

Wethouders Audrey Rohen en René Windhouwer kwamen ook kijken. Rohen: “Ik vind dit echt leuk.”

In 2024 zal de grote Menindoor Nijkerk, plaatsvinden van 31 oktober tot en met 2 november.

Oproep

Twee verenigingen, die onderdeel uitmaken van Manege Luxool, te weten Menclub de Lange Boom en Ponyclub De Toekomst vieren 16 december 2023 hun jubileumfeest. De organisatie wil hiermee kennis geven dat alle oudleden en sponsors uit het heden en verleden van harte uitgenodigd zijn!.

Bijdrage van: Petra de Graaf Business Creative

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Mastodon, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen