JP van Lingo en vogelaar Nico de Haan naar boekhandel Roodbeen

Foto:

Nico de Haan, de beroemdste vogelaar van Nederland en JP Pellemans, bekend van Lingo. Beide zijn bekend van televisie en komen hun nieuwe boek presenteren.

JP Pellemans

]Al bijna twintig jaar is Jan Peter ‘JP’ Pellemans bij het grote publiek bekend als het scherpe, geestige en soms vileine taalkundige geweten van het tv-programma Lingo . Wat veel mensen niet weten is dat hij zich al jarenlang professioneel bezighoudt met taal: als NT2- docent, communicatiedeskundige, mediatrainer en bedenker van televisieprogramma’s, zoals De Tafel van Taal en dt met JP , dat op Schooltv te zien is.
In Het ABC van JP neemt hij je mee in zijn persoonlijke taaluniversum: een rariteitenkabinet vol vrolijke anekdotes, taalfascinaties en -obsessies. Weet jij waarom wij een kalkoen bijvoorbeeld zo noemen? En waarom een kalkoen in andere landen heel anders heet? En wat basaltwoorden zijn? Lees het allemaal in dit boek!

Laurie Vedder: “Begin september kwam een droom van mij uit: ik mocht de enige echte taalman van Lingo ontmoeten! Vroeger keek ik dat programma en was ik altijd benieuwd wie die man was, en waar hij al zijn taalfeitjes vandaan haalde. Zijn boek en presentatie is een aanrader en uit ervaring kan ik zeggen dat je nog enthousiaster over onze taal wordt dan je misschien al was. Een aanrader!”

Ook altijd nieuwsgierig geweest naar wie JP van Lingo nu eigenlijk is? Kom dan op 11 november 2023 naar de winkel. Vanaf 16.00 is JP Pellemans in de winkel aanwezig en presenteert hij op actieve wijze zijn boek Het ABC van JP. Tijdens de boekpresentatie kunt u op een interactieve manier, met onder andere een quiz, meer leren over de onderwerpen uit het boek. Na de taalquiz is er mogelijkheid om je boek te laten signeren.
Extra leuk: de winnaar van de quiz ontvangt een gesigneerd exemplaar van zijn boek.

Nico de Haan

Een week later op 18 november is Nico de Haan te gast bij de boekhandel en vertelt over zijn nieuwe boek ‘Vogels, een leven lang’ dat vanaf 9 november in de winkel ligt.

Al sinds zijn jeugd is Nico de Haan betoverd door de wondere wereld van vogels en deze fascinatie heeft hem nooit meer losgelaten. ‘Vogels, een leven lang’ is een persoonlijk verhaal, waarin De Haan zijn mooiste en meest inspirerende momenten toont, uitleg geeft over het gedrag van vogels en de verwondering deelt die hem treft bij het waarnemen. Het resultaat is de weerslag van ruim een halve eeuw aan memorabele, ontroerende en leerzame vogelmomenten. Aangevuld met prachtige zwart-witillustraties van Elwin van der Kolk is dit boek een ware inspiratie voor iedere vogelliefhebber.
Nico de Haan is vogelkenner en -beschermer in hart en nieren en is ambassadeur van Vogelbescherming Nederland. Eerder schreef hij de twee determinatiegidsen ‘De gewiekste vogelgids’ en ‘De virtuoze vogelzanggids’ waar hij begin april in Nijkerk een succesvolle workshop over heeft gegeven. En nu volgt dit fraaie, biografische leesboek voor iedere vogelliefhebber. Nico de Haan kan prachtig vertellen en wat een genot dat zijn verhalen en leven met vogels nu vastgelegd zijn in een boek.
De middag begint met een kort gesprek over zijn nieuwste boek, en aansluitend is er de mogelijkheid om het boek te laten signeren..

Toegang activiteiten

Jan Peter ‘JP’ Pelleman: datum en tijdstip: zaterdag 11 november, 16.00 uur
Nico de Haan: datum en tijdstip: zaterdag 18 november om 13.00 uur in Boekhandel Roodbeen.
Voor beide activiteiten is de toegang gratis. Aanmelden is gewenst en kan via [email protected], via social media, per whatsapp of telefonisch +31332452712.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Mastodon, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen