Uitbreiding Hoevelakense Bos stap dichterbij

default
default
Foto:

De uitbreiding van het Hoevelakense Bos komt weer een stap dichterbij.

Na voorbereiden en overleggen met betrokkenen is het voorlopig ontwerp rond. Geïnteresseerden kunnen hier eind november kennis van nemen.

De gemeentes Nijkerk en Amersfoort en Geldersch Landschap & Kasteelen werken al sinds 2017 aan de herinrichting van het Hoevelakense Bos. Doel is om het monumentale landgoed te behouden en de natuur te beschermen. Een van de maatregelen om dat te bereiken is het scheiden van de diverse groepen recreanten. Landgoed Hoevelaken wordt het bos voor recreatief wandelen. Wandelaars met aangelijnde honden, ruiters en fietsers krijgen de ruimte buiten landgoed Hoevelaken. Een apart losloopgebied voor hondeneigenaren krijgt een plek aan de westzijde. Ook komen er twee nieuwe parkeerplaatsen.

Gesprekken met inwoners en betrokken partijen

De plannen zijn het afgelopen jaar besproken met de inwoners van het gebied en diverse betrokken partijen. Er zijn inloopbijeenkomsten, keukentafelgesprekken en individuele gesprekken gehouden. De uitkomsten van deze participatie zijn verwerkt in het inrichtingsplan. Nu is het aan de gemeenteraad van Nijkerk om de kaders voor het voorlopig ontwerp vast te stellen. Hierna worden de plannen verder uitgewerkt en de planologische procedures gevolgd. Het streven is om begin 2025 met de eerste werkzaamheden te beginnen.

Inloopbijeenkomst op 29 november

Het voorlopig ontwerp van de uitbreiding van het Hoevelakense Bos is in te zien op woensdag 29 november in de Stuw, De Brink 10 in Hoevelaken. Aan de hand van een korte film en ontwerpkaarten wordt het ontwerp gepresenteerd. Geïnteresseerden kunnen tussen 16.00 en 20.00 uur binnenlopen op een voor hen geschikt moment.

De plannen zijn ook te bekijken op de website van de gemeente.

 

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Mastodon, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen