Topsporters in Blits en Chill-Out

Foto:

In de maanden november en december komen er vanuit de Stichting Topsport Gelderland Arnhem verschillende topsporters naar de jongerencentra Blits in Hoevelaken en Chill-Out in Nijkerk.

Ze komen vertellen over hun sport, hun levensstijl en hun sportmentaliteit. Dit met de bedoeling om de Nijkerkse jeugd en jongeren hiermee te inspireren. Ook gaan ze in de sporthallen met hun specifieke sport aan de slag. Naast het geven van informatie over hun sport willen ze de jeugd en jongeren motiveren om -mede door een sportieve en gezonde levensstijl- zo veel mogelijk uit het leven te halen.

Op dinsdag 7 november was de eerste topsporter in Blits in Hoevelaken aanwezig. Dit was niemand minder dan de bekende volleyballer Jelle Bosma die een superleuke presentatie heeft gegeven en een volleybal clinic. Jelle is als 20-jarige de jongste speler in de selectie van landskampioen Dynamo meervoudig jeugdinternational en stond het afgelopen jaar op de longlist voor de selectie van het Nederlands herenteam. Ingewijden zeggen: “In potentie is Jelle een van de beste middens van Nederland. Ze beschouwen hem als een belofte voor de toekomst”.

Op vrijdag 17 november zal het stokje worden overgedragen aan judoka Nadiah Krachten. Zij is Nederlands judokampioen geweest en hoopt deze titel snel terug te veroveren. Ze komt uit in de klasse tot -63 kilogram senioren en heeft het afgelopen jaar al mooie prestaties op haar naam gezet. Zo won ze brons op de World University Games in Chengdu en tijdens de sterk bezette European Open in Praag. Zij komt op 17 november naar Chill-Out in Nijkerk voor een spannende judo clinic.

Op dinsdag 21 november komt de bekende atlete Sarah Peerik naar Blits in Hoevelaken. Sarah wist de afgelopen zomer op 20-jarige leeftijd, met een PR op de 1500 m, een 11e plaats te behalen tijdens het Europees Kampioenschap onder 23 jaar in Estland. Als middellange afstandloopster zit ze helemaal op haar plek bij Loopland Gelderland, een regionaal opleidingscentrum waar ze wordt gecoacht door Honoré Hoedt (voormalig coach van meervoudig Olympisch kampioene Sifan Hassan).

In november/december zullen er nog twee workshops volgen die snel bekend gemaakt gaan worden. De Stichting Jeugd- en Jongerenwerk Gemeente Nijkerk is blij met de komst van deze topsporters, de impact op de doelgroep en de geweldige samenwerking met Stichting Topsport Gelderland.

Voor meer informatie:
www.jongerenwerknijkerk.nl

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Mastodon, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen