Kleine 700 scholieren bezoeken Tech-event van het Corlaer College

Vrijdag 10 november bezochten 685 scholieren van groep 7 het Tech-event van het Corlaer College.


De leerlingen maakten kennis met techniek en de nieuwste technologie. Pascal Tan, bekend van onder andere de tv-programma’s Het Klokhuis en Checkpoint, opende het Tech-event in de aula van het vmbo-gebouw.

met het spel: Jongens tegen de meisjes. Wie is het handigst en het snelst? Dat waren de meisjes.

Na de opening is het startsein voor de workshops en de interactieve bedrijven-/scholenmarkt. Op deze markt kunnen de leerlingen actief kennismaken met de nieuwste technologische ontwikkelingen waaronder 3D printen, VR (virtual reality), robotisering, autotechniek, installatietechniek en nog veel meer.

Tijdens de workshops gaan de leerlingen actief aan de slag met techniek. Ze gaan bijvoorbeeld een doel maken van metaal of vliegen met drones. Er valt genoeg te beleven!

Het Tech-event wordt georganiseerd door het Corlaer College in samenwerking met TisforTech, bedrijven en opleidingen uit de omgeving Amersfoort. De volgende bedrijven werken mee aan het Tech-event: Opitec, Wia Educational, Altrex, ROC Midden-Nederland, MBO Amersfoort, ITEQ, IW Midden, Flex Nederland, Voestalpine, Bouwmensen,, Bouw je Bep, Bibliotheek Nijkerk, Bakker Bedrijfswagens, Scania, Daimler Buses Nederland B.V, Sectorinstituut, Unica, en Goflex.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Mastodon, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen