PRO21 vindt, dat bezuinigingen te laat komen

Foto:

In september praat de gemeenteraad over de bezuinigingen, die het college zal voorstellen. PRO21 vindt dat veel te laat.De coalitie is nog niet met bezuinigingsvoorstellen gekomen en daarom diende PRO21 een motie in waarbij het college werd verzocht de inwoners beter te informeren en de schuldratio in 2014 niet verder op te laten lopen.

In een persbericht van 27 mei meldde de gemeente dat 2013 met een positief financieel resultaat van € 690.000 is afgesloten. Bij de behandeling in de gemeenteraad heeft PRO21 erop gewezen dat dat maar gedeeltelijk waar is en drong erop aan de inwoners van Nijkerk beter te informeren.
Ieder jaar controleert een accountant de financiële cijfers van de gemeente. PRO21 bracht naar voren dat de accountant als kanttekening heeft geplaatst dat het vermogen van de gemeente met bijna € 700.000 is afgenomen. Daarbij krijgt de gemeente een grote financiële uitdaging met betrekking tot de grondexploitatie en de opgedragen taken vanuit de Rijksoverheid. Wanneer op dezelfde voet verder wordt gegaan dreigt de gemeente financieel in de gevarenzone terecht te komen, aldus René Ruesen van PRO21.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen