Uitgebreide boomfeestdag

Foto:

Woensdag 15 november was het boomfeestdag. Een traditie intussen, want de dag bestaat 66 jaar.

De leerlingen van school Holk en Accent Praktijkonderwijs plantten bomen en zaaiden bloemen en kruiden. School Accent had een insectenhotel gemaakt.

Hier waren de kinderen aan het werk.

Wethouder René Windhouwer voor het echte werk begon: “We toveren de buurt om in een groen paradijs en nodigen de insecten uit voor het feest. Waarom? Omdat we daarmee helpen om alle verschillende planten en dieren blij en gezond te maken. Dat noemen we biodiversiteit en geloof me, het is iets om heel trots op te zijn.”

Voor school Holk, Accent praktijkonderwijs en de IVN had hij een bijenbeeldje bij zich.

Welke boom- en struiksoorten staan er nu?

Er is gekozen voor soorten die van nature in Nederland voorkomen.

In de bijenoase zijn verschillende bomen geplant en drie verschillende mengsels met bloemen en kruiden gezaaid.

Ter hoogte van De Kotter zaaiden de leerlingen een laagblijvend mengsel dat goed is voor bijen en vlinders. In het mengsel zitten verschillende soorten zoals het Madeliefje, Pinksterbloem, Gewone rolklaver, Rode klaver, Witte klaver, Gewoon ereprijs en Kruipende boterbloem.

Ter hoogte van de struiken in het Corlaer-pad is een meerjarig bijenmengsel gezaaid. In dit mengsel zitten zaden voor zogenaamde drachtplanten. Een drachtplant is een plant die in de vorm van nectar en pollen voedsel levert aan insecten. In dit mengsel zitten zaden van verschillende soorten zoals Duizendblad, Gele kamille, Pinksterbloem, Knoopkruid, Hemelsleutel en de Grote Kattenstaart.

Vooraan het pad werd een mengsel dat speciaal is samengesteld als speelnatuur gezaaid. Dit zijn planten die op ooghoogte bloeien. Hiertussen ontdek je kleine, kruipende, vliegende, zoemende en fladderende beestjes. In dit mengsel zitten zaden van soorten zoals Klaproos, Korenbloem, Look-zonder-look, Knoopkruid.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Mastodon, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen