Dit gaat er zaterdag gebeuren

Foto:

Zaterdag aanstaande is het zover! Sinterklaas komt met meer dan 50 Pieten naar Nijkerk.

Jetski Piet


Vanaf 13.30 uur klinkt er muziek in de haven en waarschijnlijk laat de Jetski Piet dan niet lang meer op zich wachten. Voordat de Stoomboot met Sinterklaas en zijn vrolijke Pieten de haven binnenvaart zullen de Danspieten hun kunsten vertonen op de kade.

Route


Als Sinterklaas dan welkom is geheten door burgemeester Renkema, stap hij op zijn paard Ozosnel voor een rondrit door het centrum van Nijkerk. De stoet volgt de route – Kolkstraat, Plein, Verlaat, Kerkstraat, Langestraat, Oosterstraat, Singel, Plein.
Op het Molenplein staat een schminkstand en daar kunnen ook tekeningen voor Sinterklaas ingeleverd worden, bij de Wasknijperpieten, zij hangen ze dan op aan een lijn.

Pietenband


De stoet wordt voorafgegaan door een echte Pietenband, samen lopen ze deze route minimaal 2 x. Na de laatste rond stapt Sinterklaas af op het Plein en samen met de Pietenband blijft hij dan met de andere Pieten nog even daar om op de foto te gaan met de kinderen en handjes te schudden! Het belooft weer een prachtig feest te worden!

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Mastodon, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen