Sparta blijft thuis winnen

Bij tijd en wijle was het zaterdagmiddag echt smullen op de Ebbenhorst.

Kans op kans kregen de Spartanen in het eerste halfuur. Een stuk of vijf enorme mogelijkheden hadden we al gestaffeld. Het wachten was op de openingstreffer, die kon eenvoudigweg niet uitblijven! In de zevenendertigste minuut was die er dan 1-0, Jesse Buitenhuis was er verantwoordelijk voor.

Nog voordat scheidsrechter Winkel zou fluiten voor de rust kregen de Nijkerkers een penalty. Omar el Ghazouani werd door de Utrechtse goalie Job Peeters onderuit gebeukt en het was Mark van der Weijden die de penalty benutte 2-1.

Scheidsrechter Winkel liet nogal lang doorspelen in de eerste helft en zo kon het gebeuren dat ook de 3-1 nog viel voor de theepauze. Een oogstrelende aanval van de Nijkerkse heren waarbij Roy Bakkenes het eindstation was.

In de tweede helft werden wat moegestreden Spartanen gewisseld. De verse energie binnen de lijnen gaf meteen als wat meer impuls en zo werd het in de zevenentachtigste minuut 4-1 door Christos Ibrahim.