Lokale omroepen gaan meer samenwerken

Foto:

Vier lokale omroepen in Veluwe-Noord gaan vanaf 1 januari 2024 samenwerken.

Ze denken zo de nieuwsvoorziening in de regio te verbeteren. De omroepen A1 Mediagroep, Loco Media Groep, LOEmedia en RTV Nunspeet gaan een gezamenlijke streekredactie oprichten. Deze redactie zal zich focussen op nieuws uit de acht gemeenten van Veluwe-Noord: Barneveld, Nijkerk, Putten, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek en Elburg.

Door samen te werken kunnen de omroepen meer middelen inzetten om nieuws te maken. Dit betekent dat er meer nieuws kan worden gemaakt, dat het nieuws sneller kan worden verspreid en dat het nieuws van hogere kwaliteit kan zijn.

Een voorbeeld van hoe de samenwerking de nieuwsvoorziening kan verbeteren, is dat er meer aandacht kan worden besteed aan kleinere dorpen en wijken. In het verleden was het voor lokale omroepen soms moeilijk om nieuws te maken over deze gebieden, omdat ze niet genoeg middelen hadden. Door samen te werken kunnen de omroepen hun krachten bundelen en meer nieuws maken uit alle delen van de regio.

De samenwerking wordt ondersteund door het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek (SvdJ). Het SvdJ wil lokale omroepen helpen om zich te professionaliseren. De subsidie die de omroepen van het SvdJ hebben ontvangen, zal worden gebruikt om de streekredactie op te zetten en te financieren.

De samenwerking tussen de vier lokale omroepen is – naar eigen zeggen – een positieve ontwikkeling voor de lokale nieuwsvoorziening in Veluwe-Noord. Het betekent dat inwoners van de regio straks nog beter op de hoogte zijn van wat er in hun omgeving gebeurt.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Mastodon, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen