Verhuisweekend St Jansdal ging soepel

Foto:

HARDERWIJK – Na een intensieve bouwperiode was het afgelopen weekend eindelijk zover en vond de verhuizing plaats.

Dankzij goede voorbereidingen van alle afdelingen zijn de verhuizingen succesvol verlopen.

Donderdagavond begon het met de opening van de AOA, de acute opname afdeling. Daarna volgden nog meerdere openingen en verhuizingen. Bouwdeel Zuid is vanaf maandag 20 november 2023 volledig in bedrijf. Patiënten die opgenomen zijn in de nieuwbouw ervaren meer privacy op de kamers, mede door de een- en tweepersoonskamers. De renovatie van de oude kliniek gaat binnenkort van start.

Anita van der Haar, manager Bouw&Huisvesting: “De afgelopen twee jaar is hard gewerkt aan de realisatie van de nieuwbouw. Het is geweldig om te zien dat medewerkers genieten in de nieuwe werkomgeving. Voor ons als bouwbureau is de afronding van dit project de start van het volgende. Vanaf maandag gaan we met enorm veel zin verder met de andere duurzame bouwprojecten.”

De volgende afdelingen zijn het weekend verhuisd: kinder- en tienerafdeling, Dagbehandeling, Intensive Care Unit, Cardio Care Unit, cardiologie, oncologie, interne geneeskunde en een verpleegafdeling met verschillende specialismen.

Bart Valkema, zorgmanager St Jansdal: “Het weekend is hard gewerkt, iedereen had veel energie en enthousiasme om ervoor te zorgen dat alles goed zou verlopen. Met de verhuizing is de start van ons nieuwe ziekenhuis een feit, die passend is bij de eisen van de huidige tijd.”

Deze afdelingen zitten in de nieuwe vleugel

Acute Opname Afdeling
Op de begane grond van de nieuwe vleugel zit de acute opname afdeling (AOA), een verlengde van de spoedeisende hulp, met dertig bedden. Hier worden patiënten opgenomen die maximaal 48 uur verblijven. Na het verblijf op de AOA stromen patiënten door naar een gewone verpleegafdeling binnen St Jansdal, kunnen ze terug naar huis of naar een collega zorgaanbieder.

Intensive Care en Cardio Care Unit
Op de eerste verdieping is de nieuwe intensive care gevestigd met tien bedden en de CCU met zes bedden. Deze ruimte is ontworpen om patiënten een comfortabel verblijf te bieden, met ruime kamers en voorzieningen voor verpleegkundigen.

Kinder- en tienerafdeling
De tweede verdieping huisvest een kinder- en tienerafdeling met een geruststellende omgeving voor jonge patiënten, met kleurrijke muurtekeningen en een groot balkon.

Oncologie
De derde verdieping is ingericht voor oncologiepatiënten en patiënten interne geneeskunde. Daarnaast is hier ook de dagbehandeling voor chemotherapie te vinden. Op deze afdeling is een loggia (overdekt balkon). Patiënten kunnen er met hun bed naartoe gereden worden.

Dagbehandeling
De afdeling dagbehandeling is verhuisd naar een volledig nieuwe ruimte met goed overzicht voor het verpleegkundig personeel en een vriendelijke uitstraling.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Mastodon, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen