Nauwelijks aandacht voor “Orange the World”

Foto:

25 november: Orange the World

In onze gemeente was er nauwelijks aandacht voor. Behalve zaterdagmiddag. Toen hees wethouder Audrey Rohen de vlag aan een mast voor het gemeentehuis.

Schamele aandacht tussen Sinterklaasfeesten en het zaterdagse sporten door. Want aandacht is nodig.

Over Orange the world

Dat is de wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. De campagne vindt ieder jaar plaats van 25 november, de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen, tot 10 december, de Internationale Mensenrechtendag. De dagen daartussen zijn de 16 Dagen van Actie. Inmiddels worden in meer dan 100 landen in deze periode gebouwen of andere objecten oranje uitgelicht, en worden debatten, tentoonstellingen, demonstraties en allerlei andere activiteiten georganiseerd.

Vormen van geweld

Uit cijfers blijkt dat in Nederland 45 procent van de vrouwen en meisjes te maken krijgt met fysiek, seksueel of psychisch geweld. Meer dan 80 procent van hen krijgt te maken met straatintimidatie, volgens onderzoek in een aantal steden . En dagelijks komen gemiddeld vijf meldingen van verkrachting binnen bij de politie, terwijl naar schatting 80 procent van de verkrachtingen nooit wordt gemeld.

In Nederland werken UN Women Nederland, Zonta Nederland en de Unie van Soroptimistclubs in Nederland, Suriname en Curaçao nauw samen in de coördinatie van de Orange the World campagne.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Mastodon, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen