Veensche Boys verkoopt bijna de huid voordat de beer is geschoten

VEENENDAAL – Veensche Boys dacht op rozen te zitten na een 0-3 voorsprong binnen de eerste twintig minuten, maar het werd nog flink billenknijpen voor de ploeg uit Nijkerkerveen tegen VRC.

Voormalig koploper VRC verzuimde om de vele kansen te verzilveren in de tweede helft en met een 2-4 winst mag Veensche Boys zich in de handen knijpen. De bevrijdende goal door de invallende spits Corné Parol werd bij Veensche Boys vijf minuten in de blessuretijd gemaakt.

In het eerste half uur was het bijna een persoonlijk feestje van Julian Buitenhuis en Tom van Donselaar. Julian bediende de bal steeds op maat waarna Tom van Donselaar het eenvoudig kon afronden. Tom tekende voor de twee eerste goals. Maar het kan ook andersom. Het derde doelpunt kwam op naam van Julian Buitenhuis via een mooi diagonaal schot.

De doelpuntenproductie stopte abrupt toen VRC binnen een half uur via een stuiterschot de 1-3 maakte. De doelpuntenmaker was Levi Vos. VRC heroverde het zelfvertrouwen en ging vol in de aanval. Er was nog een kans voor Levi Haringsma namens Veensche Boys, maar de kansenregen werd in de kiem gesmoord. VRC ging vol in het offensief en dat resulteerde in de 2-3 door Viggo Koeleman. Vervolgens ging het spel op en neer met een zoveel kansen. Zo kon invaller Corné Parol vrij inschieten, maar hij raakte de doelman. Tom kopte op de lat en aan de andere kant stond doelman Jordy Deckers zijn mannetje. Uiteindelijk was het Parol die in de vijfde minuut van de blessuretijd met een afstandsschot de winst veiligstelde (2-4) en dit vierde met de technische staf.