Sparta/Djops kan weer naar boven kijken na zege op DWS

BARNEVELD – Sparta/Djops heeft afgelopen zaterdag een belangrijke overwinning behaald tegen DWS uit Kootwijkerbroek.

Het was allemaal niet fraai, maar zoals hoofdcoach Brenda Voortman het na afloop verwoordde: “De punten zijn vandaag het belangrijkste.”

Terwijl DWS een sterke competitiestart kende en als nummer 2 aan het duel tegen de Nijkerkse formatie begon, kon Sparta/Djops uit de eerste 3 duels slechts 2 punten bijschrijven. Daarmee was het team zeker niet tevreden. In de Veluwehal in Barneveld wilde het achttal van Brenda Voortman de rug rechten en zo de aanval op de bovenste plekken in de competitie openen.

Nadat DWS de score opende, nam Sparta/Djops al snel het initiatief in de wedstrijd. De ploeg uit Kootwijkerbroek kwam nog wel tot 3-3, maar moest daarna in de achtervolging. Toch verliep het niet vlekkeloos voor de ploeg in het oranje. Verdedigend stond het prima, maar aanvallend had de Nijkerkse formatie moeite om tot goede kansen te komen. DWS wist het aanvalsritme te ontregelen en dwong de Spartanen tot slordige passes. Desondanks leidde de uitploeg bij rust met 6-7.

Het voornemen om in de tweede helft meer rust en overzicht te behouden kwam niet goed uit de verf. Het bleef aan beide kanten een slordige pot, maar de ploeg uit Nijkerk wist wel de voorsprong te vergroten tot 7-10. In de slotfase maakte Sparta/Djops het nog onnodig spannend. Aanvallend liep het steeds stroever en DWS kon punt voor punt inlopen. In de laatste 5 minuten wist het achttal uit Kootwijkerbroek de achterstand zelfs nog te verkleinen tot 12-13. Toch was het coach Brenda Voortman die zeer tevreden toezag dat haar gouden wissel, Martijn Kuijpers, de bevrijdende treffer maakte. Eindstand: 14-12.