Badabounce start danslessen voor ouderen

Foto:

Voor de groep mensen die bang zijn om te vallen en stabieler willen bewegen, start dansschool Badabounce nu met een 10-weekse cursus dansen in groepsverband in Nijkerk.

Daar is alle aanleiding voor, want ook In de gemeente Nijkerk groeit het aantal 65 plussers. Een grote groep daarvan is bang om te vallen. De meeste valincidenten gebeuren om- en rond het huis en meer dan 1/3 komt hierdoor met letsel in het ziekenhuis terecht.

Dansen houdt het lichaam soepel en je botten sterk, ook bij ouderen. Bovendien leer je beter om te gaan met je evenwicht en balans te houden, wat het risico op vallen enorm verlaagd. Daarnaast is het natuurlijk heel gezellig om in groepsverband te dansen op de leukste muziek van toen en nu. En dat is precies wat Badabounce gaat doen.

‘’Ook wij hebben het van dichtbij meegemaakt dat iemand na een val sneller in de problemen komt met zijn of haar gezondheid. Wij hopen met deze lessen een steentje bij te dragen door preventief mensen zich meer bewust te maken van hun evenwicht en balans. Bovendien gunnen we iedereen plezier in combinatie met bewegen en dat is precies wat we gaan doen’’, aldus Jantina Klompenhouwer, eigenaresse van dansschool Badabounce.

De groepslessen starten vanaf februari 2024 in de dansstudio van dansschool Badabounce, gelegen aan de Oude Barneveldseweg 65c te Nijkerk. Aanmelden kan nu al door een mailtje te sturen naar [email protected]. Vergeet hierbij niet uw contactgegevens achter te laten. Voor meer informatie kunt u ook bellen met Jantina Klompenhouwer via 06 422 133 99.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Mastodon, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen