565 woningen en horeca in Stadshaven

Foto:

De gemeente wil in  Stadshaven 565 woningen bouwen.

Ook komen er horecagelegenheden en andere functies. De plannen liggen vanaf 21 december 2023 tot en met 14 februari 2024 ter inzage. In deze periode kunnen inwoners reageren op de plannen.

Wethouder Esther Heutink: “Hiermee zetten we een belangrijke stap richting de bouw van de eerste woningen. We weten dat er veel vraag is naar betaalbare woningen, en die gaan we in Stadshaven Nijkerk realiseren”, aldus de wethouder.

Bestaande en nieuwe voorzieningen

Stadshaven ligt aan de noordkant van het huidige stadhuis. Er staan nu nog een aantal bedrijven en er is een parkeerterrein (naast het stadhuis). De gemeente wil de bedrijven verplaatsen en het parkeerterrein herinrichten.

In de nieuwe wijk komen verschillende soorten woningen, waaronder grondgebonden huizen, appartementen en seniorenwoningen. Ook komen er horecagelegenheden, zoals restaurants en cafés. Daarnaast worden er ruimtes voor andere functies, zoals kantoorruimte of winkels, mogelijk gemaakt.

De eerste stap

Om de plannen uit te voeren, moet het bestemmingsplan voor het gebied worden aangepast. De gemeenteraad zal hierover een besluit nemen.

Daarna

Tijdens de inzagetermijn kunnen inwoners en andere belanghebbenden reageren op de plannen. De gemeente organiseert op 5 februari 2024 een inloopbijeenkomst om inwoners te informeren over de plannen.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Mastodon, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen