252 flexwoningen in Spoorkamp

Michiel van Baarsen (WSN) en wethouder Esther Heutink
Michiel van Baarsen (WSN) en wethouder Esther Heutink
Foto:

De woningen zijn bedoeld voor jongeren, starters, statushouders en andere woningzoekenden.

De gemeente en Woningstichting Nijkerk (WSN) gaan 252 flexwoningen bouwen in de wijk Spoorkamp.

“Met de bouw van deze woningen, die straks met voorrang worden toegewezen aan Nijkerkers en voor de helft naar jongeren gaan, kunnen we snel meer nieuwe woningen toevoegen en dus meer Nijkerkers aan een huis helpen”, geeft Michiel van Baarsen aan.
Wethouder Esther Heutink-Wenderich: “Met deze woningen kunnen we een plek bieden aan 400 actief woningzoekenden in onze gemeente. Dit zal een enorme impact hebben op de levens van heel veel mensen.”

Bestaande en nieuwe voorzieningen

De flexwoningen komen vlakbij het Jaap van der Krol Zwembad. Het gebied is nog grotendeels braakliggend. De gemeente heeft aan het terrein voor in ieder geval 15 jaar de bestemming ‘’wonen’’ toegekend.

De woningen

De flexwoningen zijn kant-en-klare modules die verplaatsbaar en stapelbaar zijn. Ze zijn dus snel te bouwen en kunnen ook op tijdelijke locaties staan. De woningen zijn sociale huurwoningen en worden door WSN verhuurd.

De doelgroep

De woningen zijn bedoeld voor jongeren, starters, statushouders en andere woningzoekenden. De gemeente en WSN willen met de woningen een bijdrage leveren aan het verminderen van de woningnood.

Participatie

De gemeente Nijkerk en WSN hebben in 2022 en 2023 gesproken met omwonenden en andere geïnteresseerden. De wensen van omwonenden en deelnemers zijn zoveel als mogelijk verwerkt in de plannen. Zo komen er geen woningen voor arbeidsmigranten in dit project en zijn de appartementengebouwen lager geworden dan eerder bedacht.

Vervolg

De gemeente Nijkerk doorloopt nu alle stappen en procedures om te kunnen starten met de bouw. De omgevingsvergunning wordt naar verwachting eind december gepubliceerd. Als alles meezit, kan maart volgend jaar met de eerste grondwerkzaamheden begonnen worden. Als alles volgens planning verloopt, komen de eerste woningen eind 2024 beschikbaar.

Meer informatie

Op de websites www.nijkerk.eu/spoorkamp-2b en https://www.wsn.nl/spoorkamp-2b is meer informatie te vinden over het project. Hier wordt regelmatig informatie toegevoegd wanneer er nieuwe ontwikkelingen zijn.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Mastodon, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen