Goed doel voor overtollige kerstdecoratie

Foto:

Gaat u de kerstboom weer opruimen en de kerstdecoratie naar zolder brengen? Misschien heeft u wel kerstspullen die u wilt doneren aan een goed doel.

“En daar zijn wij dan heel erg blij mee,” zeggen Erica Faddegon en Mieke van de Brug in koor. Samen organiseren zij een kerstfair onder de naam Winterse Kerstsfeer in Hoevelaken en de afgelopen editie bracht maar liefst € 4.486,- op voor het goede doel. ‘Ja, we doen dit echt voor het Diabetes Fonds waarbij de complete opbrengst naar het Bestemmingsfonds genezing Diabetes type 1 gaat. Deze vorm van diabetes openbaart zich voornamelijk bij kinderen en daar moeten ze vervolgens hun hele leven mee dealen.

Winterse Kerstsfeer

“In december hielden we de tweede editie van deze kerstfair en we zijn best trots op de behaalde opbrengst. We hebben mooie kerststukken, kerstkransen en ander kerstbloemwerk verkocht en heel veel kerstdecoratie. Kerststalletjes, ballen, kerstboomhangers, slingers, kandelaars, zeg maar alles waarmee je je huis in die gezellige sfeer brengt verkopen wij tijdens de kerstfair voor kleine prijsjes. Het materiaal krijgen we van gulle gevers, mensen die de kerstspullen opruimen, bij overlijden van een opa of oma komt er ook kerstmateriaal naar ons toe en van Intratuin Amersfoort kregen we bijvoorbeeld een grote hoeveelheid kerstballen. Echt fantastisch allemaal!”

Doneren van kerstmateriaal

“Mogen wij zo brutaal zijn om gelijk een oproep te doen aan iedereen die zijn kerstspullen opruimt? Wie er materiaal over heeft, misschien een andere kleur aangeschaft heeft, of kerstmateriaal heeft dat niet meer gebruikt wordt: wij willen het graag hebben om tijdens onze volgende kerstfair in december voor het goede doel te verkopen. Maar ook met schalen, manden en ondergronden om kerststukken op te maken zijn we erg blij! De opbrengst gaat 100% naar het goede doel. Eigenlijk zijn we heel duurzaam bezig, zeggen Mieke en Erica, want al het kerstmateriaal wordt hergebruikt én levert geld op voor het Diabetes Fonds. Een echte win-win toch, “zeggen de beide dames lachend.’

Volgende editie

“Hoewel we na de laatste editie zó moe waren dat we nog niet aan een volgende kerstfair wilden denken, zijn we inmiddels alweer bezig om materiaal te verzamelen. De reacties tijdens het evenement zijn zó hartverwarmend en het is echt heel leuk om te doen. Dus nu we uitgerust zijn gaan we weer 100% voor de volgende kerstfair, “aldus de dames.
“We kijken nog even naar welke data het worden, maar dat laten we op korte termijn weten. Hou hiervoor onze FB-pagina in de gaten.”
Voor donaties van kerstmateriaal kunnen mensen bellen naar Erica Faddegon 06 57 99 01 87 of Mieke van de Brug 06 47 01 44 92.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Mastodon, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen