Inwoners gemeente Nijkerk zamelen bijna 2800 kg vuurwerkafval in

Niet ontbrande vuurwerkresten zijn gevaarlijk voor kinderen en huisdieren.

Ook vervuilt het vuurwerkafval de straten. Daarom stimuleert de gemeente Nijkerk haar inwoners om vuurwerkresten op te ruimen. Tijdens de jaarlijkse opruimactie konden deelnemers op vijf plekken vuilniszakken met vuurwerkresten inleveren. Zij konden hier mooie prijzen mee winnen. In totaal zamelden deelnemers 2770 kg in. Wethouder René Windhouwer reikte op vrijdag 5 januari 2024 de prijzen uit aan de winnaars.

Het doel van de jaarlijks terugkerende campagne is om te zorgen voor minder slachtoffers door vuurwerkafval. Een groot aantal vuurwerkongelukken gebeurt op nieuwjaarsdag. Jonge kinderen gaan op zoek naar vuurwerk dat niet is afgegaan en steken het alsnog af. Weigeraars kunnen dan ontploffen. Deelnemers aan de opruimactie leveren een bijdrage aan de veiligheid van kinderen en werken mee aan een schonere wijk. De gemeente wil dat graag belonen met prijzen voor de opruimactie.

Deelnemers konden verschillende prijzen winnen, waaronder cadeaubonnen van bol, Intertoys, Dagje uit, Primera en de Nijkerker cadeaubon. De prijswinnaars zijn Lieke en Annoek van Weerhorst, Sophie van de Werken, Kylian van Zoelen, Gerwin van de Veen, Jelle van de Stelt, Jasmijn Dokter en Elzelje den Oudsten. Wethouder René Windhouwer: ‘’Ik ben blij dat er door onze inwoners weer zoveel vuilniszakken met vuurwerkwerresten ingeleverd zijn in de verschillende kernen in Nijkerk. We wensen de winnaars veel plezier met hun prijs.’’

De afvalzakken konden op vijf locaties in Nijkerk worden ingeleverd. Per locatie is het volgende ingezameld:

Watergoor: 580 kg
Paasbos: 840 kg
Corlear: 480 kg
Nijkerkerveen: 350 kg
Hoevelaken: 530 kg
Totaal: 2.770 kg

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Mastodon, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen