Telstar/Schoonderbeek wint dik

LINSCHOTEN – Telstar/Schoonderbeek 1 mocht 2024 beginnen met een competitiewedstrijd tegen Luno.

Telstar/Schoonderbeek wist in een goed gevulde sporthal al snel een gat te slaan. Na de 1-1 liep de thuisploeg uit naar een 5-1 voorsprong. Een voortvarend begin waarin Telstar/Schoonderbeek lopende het eerste kwartier zelfs uitliep naar 3-10. Hierna werd er om en om gescoord door beide ploegen waardoor er bij de rust een 7-13 stand op het scorebord stond.
Een redelijk goede eerste helft waarbij er al over veel schijven gescoord werd. Een wervelende start maar Luno wist lopende de eerste helft meer vat te krijgen op het aanvalsspel van Telstar/ Schoonderbeek.

En dat was aan het begin van de tweede helft nog steeds zo. Telstar/Schoonderbeek had moeite de korf te vinden en Luno wist puntje voor puntje dichterbij te komen. Na de 12-16 werd kwam Telstar/Schoonderbeek weer op gang. Via 13-18 liep Telstar uit naar de uiteindelijke 13-24 uitslag. Zowel qua doelpunten maken als conditioneel een wedstrijd goed uitspelen is Telstar/Schoonderbeek tot nog toe de beste ploeg gebleken. Zoals wel vaker dit seizoen stonden alle basisspelers op het scoreformulier, wat laat zien dat bij Telstar/Schoonderbeek iedereen wel kan scoren.

Telstar/Schoonderbeek 1 wist de punten dus weer in eigen huis te houden en hierdoor het gat met de nummer 2 op de ranglijst op 4 punten te houden. Komende week gaat de ploeg zich weer voorbereiden op de 2e helft van de zaalcompetitie. Revival uit Terschuur komt op bezoek in Hoevelaken. De vorige ontmoeting tussen beide ploegen leverde een 5-23 uitslag op voor Telstar/Schoonderbeek.