In de bieb wisten ze het zeker: “geen pillen, maar paprika’s!”

Foto:

In een goede gevulde bibliotheek hielpen Tamara de Weijer (huisarts) en Rick Jansen (diëtist) de aanwezigen een start te maken met een gezondere leefstijl waarmee je de pillen buiten de deur kan houden.

Het gaat dan om vragen als” Wil jij ook gezonder, energieker en slanker worden? Net een paar kilo minder, beter in je vel, een betere weerstand en meer rust in je lijf en hoofd. En met behulp van goede handvatten over een paar weken je fitter voelen en er beter uitzien? Wellicht heb je (bijna) een chronische leefstijl gerelateerde (bijvoorbeeld veel overgewicht, suikerziekte hoge bloeddruk) aandoening?

De afgelopen jaren hebben zij mensen geholpen om betere keuzes te maken en hen meer inzicht te geven zonder het gevoel dat iets moet. “Want daar kunnen we nu beter echt eens mee stoppen.” De boodschap van De Weijer en Jansen is “Je moet helemaal niets, behalve dan uitzoeken wat bij jou past en waar jij je op lange termijn het beste bij voelt.”

Ze deelden niet alleen hun professionele kennis, maar vertelden ook over hun eigen ervaringen op dit gebied. Daarnaast was er aandacht voor onder andere de maaltijdvoorzieningen in de gemeente Nijkerk. Voor meer informatie hierover kunnen mensen terecht bij Sigma.

Tamara de Weijer

Tamara de Weijer is huisarts en praktijkhouder van De Nije Dokters. In de loop der jaren heeft ze zich gespecialiseerd in de toepassing van voeding- en leefstijladviezen in de huisartsenpraktijk. Tamara’s expertise ligt onder andere op het gebied van metabole aandoeningen (overgewicht, diabetes type 2, hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten) en maagdarmaandoeningen. Ze is overtuigd van de enorme waarde van een gezonde leefstijl ter voorkoming van verschillende ziektes en aandoeningen, maar ook als medicijn hiertegen. Over dit onderwerp geeft ze gepassioneerde lezingen aan zorgprofessionals en consumenten. Ook is ze auteur van 3 consumentenboeken over voeding en leefstijl, 1 studieboek voor zorgprofessionals en heeft ze een eigen online leefstijlprogramma.

Rick Jansen

Rick Jansen is Diëtist bij Diëtistenpraktijk Di-eetgezond in Nijkerk en omstreken. Gespecialiseerd in allergieën, met daarnaast een grote passie voor het begeleiden van mensen met overgewicht, welvaartsziekten en darmklachten. Dit uit zich in persoonlijke en laagdrempelige consulten. Rick is geduldig en kan goed uitleggen. ‘Ik kijk graag samen met mijn cliënten naar stappen die ze kunnen en willen zetten om bijvoorbeeld medicatie te verminderen door middel van leefstijl, voeding en mindset. Ik ben ervan overtuigd dat hiermee alleen al een hele hoop op te lossen is’.

Deze avond was een initiatief van Nijkerkse Gezondheidscentra, de Bibliotheek en Sigma. Later dit jaar worden er ook nog andere activiteiten georganiseerd in het kader van een gezonde levensstijl zoals een kookworkshop (meer informatie via Di-eetgezond).

bijdrage van Annie Lausberg

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Mastodon, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen