Windmolens of niet: het is spannend

Foto:

Dat zei Niels Staal van de VVD over het onderwerp windmolens.

Moet die er komen of niet. Zover is het nog lang niet. Eerst moet er een onderzoek komen. Daar was de raad het in overgrote lijnen over eens, donderdag in de raad.

Dat onderzoek wordt opgezet op basis van de NRD (Nota Reikwijdte en Detailniveau). Het CDA kwam – namens alle partijen, behalve FvD – met een amendement om die NRD scherper te maken. Het gaat dan niet alleen om kwantitatieve gegevens, maar ook kwalitatieve data moeten een rol spelen. Dan gaat het vooral om aspecten van geluid en slagschaduw. Bovendien gaat een klankbordgroep een belangrijke rol spelen. Die moet aan de NRD een advies koppelen om daarmee de raad te helpen een beslissing over de onderzoeksopzet te nemen.

Alleen FvD wilde het hele plan van die windmolens in de prullenbak gooien. “Pleister plakken op lekkende vaas”, volgens Van Maanen. De gezondheid van inwoners staat op het spel. Kies voor kernenergie. Van Maanen zou willen, dat daar de bevolking over mee kon praten. Volgens wethouder Windhouwer is kernenergie geen onhaalbaar.

Het amendement werd aangenomen.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Mastodon, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen