Tentoonstelling fotograaf Ziv Koren in Israëlcentrum

links Leah Goldin
links Leah Goldin
Foto:

Op woensdag 24 januari vond een aangrijpende gebeurtenis plaats in het Israëlcentrum.

De Israëlische Leah Goldin, moeder van de omgekomen Israëlische soldaat Hadar Goldin, deelde haar hartverscheurende verhaal met de aanwezigen.

Leah Goldin vertelde over het verlies van haar zoon Hadar, die in 2014 in Gaza door terroristen werd vermoord. Zijn lichaam is nog steeds in handen van Hamas, waardoor de familie geen afscheid heeft kunnen nemen. Goldin, nauw betrokken bij de beweging van families van gegijzelden, deelde haar verhaal als een symbool voor het leed dat vele families in Israël ervaren.

Hadar Goldin was naast zijn militaire dienst een getalenteerd kunstenaar wiens schilderijen de hoop op vrede belichaamden. Zijn kunstwerken zijn al enkele maanden tentoongesteld in het Israëlcentrum en blijven toegankelijk voor het publiek tot eind januari. Deze schilderijen dienen als eerbetoon aan Hadar en stimuleren de inspanningen om Hamas te dwingen zijn stoffelijke resten vrij te geven.

Tegelijkertijd werd een nieuwe fototentoonstelling geopend, met beelden vastgelegd door de bekende World Press-fotograaf Ziv Koren. Koren deelde zijn perspectief op de gebeurtenissen van 7 oktober, waarbij hij benadrukte dat zijn motivatie voortkwam uit een gevoel van plicht en begrip voor de moeilijkste momenten die de Staat Israël heeft doorgemaakt.

Ziv Koren’s foto’s tonen de impact van 7 oktober op getroffen gemeenschappen, ziekenhuizen, begrafenisplechtigheden en ontmoetingen met families van ontvoerden.

De tentoonstelling van Ziv Koren is momenteel gratis te bezoeken in het Israëlcentrum. De kunstwerken van Haar Goldin zijn tot en met 31 januari te zien.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Mastodon, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen