Thom Binnendijk beste ondernemer van het jaar

Foto:

Althans, op het Corlaer College tijdens het schooljaar 2023/2024.


Hij kreeg tijdens de bedrijvenmarkt woensdagmiddag de prijs uit handen van wethouder Esther Heutink. Binnendijk presenteerde zijn onderneming “Chef on Wheels (eten en drinken) als beste volgens de aanwezigen in de aula van de school. Thom Binnendijk ontving niet alleen eeuwige roem, maar ook een mooie plaquette die een prominente plek zal krijgen op de afdeling Economie en ondernemen.

Tweede werd Enila Rijlaarsdam (met haar “Nails and more”, nagels)

en derde Sophia Blankestijn (met haar “Boba Planet”, eten en drinken)

Voorafgaand aan de prijsuitreiking presenteerden vmbo-leerlingen van het Corlaer College hun fictieve bedrijven tijdens de bedrijvenmarkt. De leerlingen hadden verschillende bedrijven opgezet. De bedrijvenmarkt liet een breed scala aan bedrijven zien. .

In het keuzevak Ondernemen hebben de vierdejaarsleerlingen, met als profiel Economie en Ondernemen, geleerd hoe ze een eigen onderneming kunnen opzetten. De praktijk is immers de beste leerschool en daarom hebben de leerlingen de theorie gelijk toegepast in de praktijk. Gedurende anderhalf jaar hebben ze met enthousiasme gewerkt aan hun fictieve bedrijven.

De leerlingen hebben dezelfde stappen gezet als echte ondernemers. Het kiezen van een product, het opstellen van een ondernemingsplan, het omschrijven van de doelgroepen, het bepalen van de verkoopprijs en het nadenken over inkoop en verkoop, marketing en promotie. De leerlingen hebben niet stilgezeten.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Mastodon, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen