Frank van der Kaaij: Guido Weijers – Mooi Momentum

Foto:

Donderdag 8 februari 2024 bezocht Guido Weijers ons mooi en wederom uitverkocht theater.

Guido speelt de aankomende maanden in tientallen theaters in het land maar nagenoeg reeds geheel uitverkocht.

Nieuw voor mij was dat hij ook seminars geeft over geluk waarbij de bezoekers met nieuwe inzichten zo mogelijk opgevrolijkt maar vooral verlicht huiswaarts gaan. Ook op deze avond in Nijkerk nam hij ons dus mee op een zeer geestige maar ook leerzame reis langs allerlei belangrijke thema’s en soms heel verrassende sterke grappen, waarbij de timing cruciaal is en die timing wordt door hem meesterlijk toegepast.

Met de zandloper in de hand weet Guido Weijers ons weer even bewust te maken van de tijd en de kostbaarheid daarvan. Hij schuurt langs clichés maar weet evengoed het vanzelfsprekende gelijk als een ragfijn bouwwerk steeds meer vorm te geven.

En passant krijgt Joop Zoetemelk een geweldig momentum als eeuwige tweede en de zaal wordt even heerlijk op een verkeerd been gezet. Deze interactie met het publiek gaat Guido zeer goed af, hij weet het publiek te boeien en mooi te raken. De routinier is hier ook duidelijk gevormd en zichtbaar.

Kortom, al met al een boeiende avond met verrassende en mooie vragen, grappen, tips en overpeinzingen waarvan sommige later maar op elk moment steeds weer even terug kunnen komen. Guido Weijers naast cabaretier ook levenscoach als extra bonus: Een mooi Momentum.

Was getekend Frank van der Kaaij ([email protected])

Columnisten hebben de vrijheid hun mening te geven en hoeven zich niet te houden aan de journalistieke regels voor objectiviteit.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter of LinkedIn en Instagram of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen