Er komt een derde escaperoom van de Lions (foto’s en video)

De escaperoom in de toren van de Grote Kerk was bijzonder populair, en is nu ten einde.

Lionsclub Nijkerk organiseert deze escaperoom en alle kaarten waren binnen één etmaal al helemaal uitverkocht.
In de afgelopen twee weekenden hebben meerdere teams van vijf personen meegeholpen aan het ‘redden van het carillon’ in de toren.

Op een spectaculaire wijze werd het spel gespeeld, en de ‘redding’ is gelukt.
Er deden 65 (!) teams mee, en die waren zonder uitzondering enthousiast. ‘Heel gaaf om te spelen’, ‘Geweldige locatie’ en ‘Zat super in elkaar’ waren vaak gehoorde reacties.

Vanuit de Lionsclub was grote personele inzet nodig, want ieder uur ‘escape- room’ spelen vereist ondersteuning van vier personen; één als gastheer/vrouw in buurthuis ‘De Refter’ – alwaar de teams werden ontvangen -, twee techneuten/spelbegeleiders, en één persoon in de toren zélf. Alle leden van de Lionsclub Nijkerk hebben derhalve meegeholpen om de Pop- Up Escaperoom tot een succes te maken.

De escaperoom draait op tien computers; deze sturen de verschillende spelonderdelen aan. En in de technische ruimte kunnen de spelbegeleiders op zeven cameras meekijken en meeluisteren wat er allemaal gebeurt.

‘Soms liggen we helemaal in een deuk om hoe deelnemers de escaperoom proberen op te lossen; het is net goede-tijden, slechte tijden, maar dan live’ volgens een technische spelbegeleider van de Lionsclub. En we hebben een aantal Lionsleden verkleed laten rondspoken door de escaperoom.

Er zijn nu alweer plannen in de maak voor een volgende Pop-up escaperoom door de Lionsclub op een geweldige locatie. Nieuws hierover volgt zodra er meer over bekend is.

De Lions organiseerde al eerder een escaperoom, in november 2022 in het Weeshuis.

De jury heeft de alle tijden van de teams opgenomen, en heeft dit in beraad.
Tevens wordt nu de balans opgemaakt voor de goede doelen die de Lionsclub heeft bedacht: de Klokkenspelvereniging Nijkerk, en buurthuis De Refter. Zodra de uitslag bekend is, volgt nog de uitreiking van de prijs aan het snelste en winnende team.

Dank en droefenis

De Lionsclub bedankt alle enthousiaste teams die hebben meegedaan, en gaat weer een nieuwe Pop Up Escaperoom ontwikkelen. Voor nieuws hierover: zie de Facebook en/of instagram pagina’s van de Lionsclub Nijkerk.

De Lions Nijkerk draagt deze escaperoom op aan lionslid Frank Schop. Hij is eerder deze week overleden. De organisatie heeft besloten om toch de escaperoom door te laten gaan. “Met een dubbel gevoel dat wel”, aldus Niek Visscher.
Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram en Mastodon, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen