Foodclubhuis gaat nog wel even duren

Foto:

In december lieten de Nijkerkse foodbedrijven weten een “eigen clubhuis” te willen.

Het idee hierbij is om kennis en kunde bij elkaar te brengen rondom het thema voedselproductie. De bedrijven willen o.a. kennis uitwisselen over vragen als:

Hoe kan een startende ondernemer succesvol opschalen na de start up fase?
Welke nieuwe koel- en vriestechnieken zijn er voor de supermarktketens?
Hoe delen we de kennis over de nieuwste foodinnovatie?

Het clubhuis is gericht op de zakelijke markt waarbij onderwijs een belangrijke rol speelt. Het idee voor het clubhuis is één van de uitkomsten uit het onderzoek naar kansen voor de voedselmaakindustrie (food production cluster).

We zijn intussen een paar maanden verder. Een kwartiermaker is aan de slag gegaan. Hij onderzoekt – in opdracht van het bedrijfsleven – wat er komt kijken bij het oprichten en beheren van een dergelijk clubhuis.
De gemeenten Nijkerk, Scherpenzeel en Barneveld en de Regio Food Valley zijn bij dit onderzoek betrokken. De gemeente Nijkerk heeft hierin de rol van initiatiefnemer en verbinder tussen het bedrijfsleven en anderen (zoals gemeenten en provincie). De toekomstige invulling van het clubhuis zal de gemeente Nijkerk overlaten aan het bedrijfsleven en het onderwijs. Vanuit de wetenschap dat zij hier samen het grootste succes van kunnen maken.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram, Mastodon en Threads, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen