A28 komend weekend dicht

Foto:

Rijkswaterstaat voert van vrijdag 23 februari 21.00 uur tot maandag 26 februari 05.00 uur asfalteringswerkzaamheden uit aan de A28 tussen Amersfoort-Vathorst en knooppunt Hoevelaken.

Tijdens de werkzaamheden is de A28 afgesloten van oprit Amersfoort-Vathorst (8a) tot knooppunt Hoevelaken in de richting van Amersfoort.
De afsluiting wordt ook gebruikt om zwerfafval op te ruimen en kolken schoon te maken.

Wegdek te slecht

Het onderhoud stond in eerste instantie gepland later dit jaar. Op zondag 28 januari bleek echter dat een deel van het wegdek (ca. 300-500 meter) door de vorst zo slecht was geworden, dat het niet meer veilig was. Een deel van de weg werd toen afgesloten en er werd een spoedreparatie uitgevoerd..

Hierna is besloten de werkzaamheden naar voren te halen en in februari 2024 uit te voeren. In het weekend van 23 – 26 februari wordt het asfalt rijbaan breed over een lengte van 1700 meter vervangen. Met dit levensverlengend onderhoud verlengt Rijkswaterstaat de levensduur van de snelwegen en blijft de kwaliteit op niveau.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram, Mastodon en Threads, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen