Excelsior viert 100 jarig bestaan (video en foto’s)

Als je als meisje vroeger wilde gaan sporten, ging je al gauw op turnen of gymnastiek.


Excelsior voorzag jarenlang in een grote sportbehoefte. Nu is de club naarstig op zoek naar vrijwilligers. Maar dat mocht de pret vrijdagavond in Streams Breede Beek niet drukken. Na een compact programma vol nostalgie en wetenswaardigheden werd er getoost en werden vooral veel herinneringen opgehaald.

Hoogtepunt van de avond was niet alleen de cheque van 1000 euro, die wethouder Audrey Rohen namens de gemeente cadeau gaf.

Ook – en in het bijzonder – kwam loco burgemeester Esther Heutink met een Koninklijke Erepenning.

Ely Hackmann maakte er deze reportage van.

Over de Koninklijke Erepenning

De Koninklijke Erepenning is een ereteken dat kan worden verleend aan verenigingen, stichtingen of instellingen dan wel aan sportverenigingen. Het symboliseert het respect en de waardering die de Koning heeft voor bijzondere verdiensten van de ontvanger.

Alleen de Koning kan de Erepenning toekennen, welke strikt op naam van de ontvangende instantie is. De begiftigde vereniging heeft het recht op briefpapier of gedrukte stukken van de onderscheiding in woord en/of beeld melding te maken.

Meer foto’s van Arjen Gerritsma in de fotoserie

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram, Mastodon en Threads, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen