Groot aantal jongeren op werkvakantie naar Servië

Foto:

Aankomende zomer gaat vanuit De Fontein (aan de Ds. Kuypersstraat 2) in samenwerking met Stichting HOE een groep van 44 deelnemers en 6 leiding naar Servië.

Een groot deel van Servië leeft in grote armoede. Daarom gaan 44 jongeren uit Nijkerk twee weken daar werken in een van de armste landen van Europa. De deelnemers zijn tussen de 15 en 24 jaar oud, dus van scholier tot werkenden. Met zo’n grote, enthousiaste en gevarieerde groep, kan – volgens Anton van de Beek – veel werk voor de minderbedeelden in Servië verricht worden.

De werkzaamheden


Handen uit de mouwen steken

Met 44 man kan veel werk verzet worden, zoals het schilderen van het gehandicaptentehuis, het opknappen van behalve vijf zigeunerwoningen ook het oude weeshuis.

Gehandicaptenzorg

Gehandicapten tellen niet mee in Servië. De jongelui gaan met ze wandelen, spelletjes doen, aandacht geven. Op die manier dragen de Nijkerkerss bij aan de integratie van gehandicapten in de samenleving.

Kinderwerk

Kinderen in armoede hebben daar wel vakantie, maar ze kunnen niet op vakantie. Dus zorgt de groep voor een gezellige en mooie zomervakantie voor kinderen die anders weinig vertier hebben. Ze gaan knutselen, spelletjes doen, verhalen vertellen, voetballen etc.

Eten rondbrengen

Eten rondbrengen bij de zigeuners/Roma’s. Mensen kunnen niet (altijd) in hun levensbehoeftes voorzien. Daarom ondersteunt stichting HOE op dit vlak. Er worden grote pannen soep gekookt en die wordt uitgedeeld.

Motivatie

De groep wil helpen bouwen aan Gods koninkrijk. Dat uit zich door de minderbedeelden te helpen in Servië. Zo wordt geholpen aan een betere toekomst voor de gehandicapten, Roma’s en armen in Oost-Europa. De motivatie van elke deelnemer apart kunt u hier nalezen.

Geld inzamelen


Voor het zover is, worden allerlei leuke activiteiten georganiseerd om geld op te halen voor alle werkzaamheden die verricht gaan worden Zo zijn er al eens oliebollen verkocht en sponsoren geworven, maar er staan nog drie acties op de planning.

8 maart – Pubquiz, In de kerkzaal van de fontein. Een pubquiz met 5 rondes.
1 april – Happen en trappen, een fietstocht door Nijkerk met 4 tussenstops waar wat lekkers en te drinken klaar staat
13 juni – Benefietdiner, in de kerkzaal van De Fontein. Een driegangenmenu staat op het programma

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram, Mastodon en Threads, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen