Nijkerkse brandweer druk met bestrijden brand aan de Broekermolenweg

Foto:

PUTTEN – Rond 18.45 uur vatte de rietgedekte kap van een boerderij uit de 19e eeuw vlam. Dat kwam door een schoorsteenbrand.

De brandweer van Putten en diverse korpsen uit de regio waaronder Nijkerk werden ingezet om de brand te bestrijden. Het pand staat volledig in brand en wordt als verloren beschouwd. Er waren geen personen bij de brand betrokken. Een angstig hondje is door een politieagente in veiligheid gebracht. De brandweerinzet is vooral gericht op het behouden van de omliggende schuren. Het blussen van de brand heeft geruime tijd geduurd.
De burgemeester van Putten heeft de locatie bezocht om steun te betuigen aan de getroffen familie en de inzet van de brandweerlieden te aanschouwen.

De aanwezige brandweerlieden zetten in op behoud van de naastgelegen panden op het terrein. De woonboerderij stamt uit ongeveer 1890, behoort tot het landgoed Oldenaller en wordt omgeven door schuren, hooibergen en een schaapskooi.

 

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram, Mastodon en Threads, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen