Korting voor boeren op leges is staatssteun

Foto:

Daarom gaat het college niet op op het voorstel van Menno Aman (raadslid van de CU-SGP).

Hij vroeg onlangs het college naar de Nijkerkse mogelijkheden om de boeren extra te helpen. Hij had gezien, dat Ede stoppende boeren zoveel mogelijk helpt, bijvoorbeeld door kortingen op legesgelden te geven. Volgens hem kan dat ook, omdat de gemeente per stoppende boer een rijksbijdrage van 27.000 euro ontvangt.

Dat geld heeft de gemeente zelf hard nodig. Want in iedere situatie is sprake van specialistisch maatwerk. “Vanwege de grote krapte voor deze  beroepsgroep (milieu-specialisten en RO-juristen) wordt ook gebruik gemaakt van  (veel duurdere) externe bureaus.”

Het college heeft nog een ander argument om Aman niet tegemoet te komen: “In de gemeente Barneveld hoeven de ondernemers de kosten in het voortraject niet te  betalen. Als ze uiteindelijk de procedure in gaan, betalen ze wel de gebruikelijke leges.  De kosten van het vooronderzoek en het uitwerkingsonderzoek worden dan  verrekend. Per saldo betalen LBV+ deelnemers dus onderaan de streep hetzelfde. Dat moet ook wel, want anders is er sprake van staatssteun.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram, Mastodon en Threads, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen