Streep door nieuwbouw Nautilus, wat nu?

Foto:

Eerder deze week werd bekend dat de bouw van Nautilus niet doorgaat.

Dat zou op Spoorkamp 2 komen te staan. Daar is tegenover de tiny houses een leisuregebied gepland. Daarom stelden we een paar vragen aan de gemeente.

Wat betekent de streep door Nautilus voor de ontwikkeling van dit gebied?

Planologisch zijn er diverse functies mogelijk op de locatie Spoorkamp 2. Zo zijn educatieve voorzieningen, religieuze voorzieningen, sportvoorzieningen, kantoren en dienstverlening toegestaan. Daarnaast is er eind 2023 een ontwerp bestemmingsplan voor Spoorkamp 2 ter inzage gelegd waarin ook de mogelijkheid voor leisure is toegevoegd. Het bestemmingsplan met deze toevoeging ligt deze maand ter vaststelling voor aan de gemeenteraad. Binnen deze planologische mogelijkheden kan Spoorkamp 2 invulling krijgen.

Welke rol heeft de gemeente hierin gespeeld?

Deze keuze is een persoonlijke afweging van de sportschooleigenaar. Zijn verklaring staat op nijkerk.nieuws zelf. De gemeente heeft de verplaatsing van Nautilus naar Spoorkamp 2 altijd willen faciliteren. Mede met het oog op de voorziene woningbouwontwikkeling aan de Oude Barneveldseweg (Ooststreeck) en daarmee het vertrek van de sportschool (met huurders) van die locatie.

Is de gemeente in staat en voelt ze zich geroepen Badabounce en Krav Maga (en dus en vooral de leden ervan) de helpende hand te bieden?

Antwoord: Voor deze commerciële partijen geldt dat zij zelf in een eigen onderkomen moeten voorzien. Als gemeente zijn we uiteraard bereid om hier, waar mogelijk, in mee te denken.

Enig uitstel

In het AD liet Nautiluseigenaar Danny van Dijk weten, dat zijn huurders nog wel enige speling hebben. “De sloop begint waarschijnlijk pas in oktober, en misschien nog wel een maand later.”

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram, Mastodon en Threads, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen