Provinciebestuur Gelderland bezoekt gemeente Nijkerk

Foto:

Het college van B en W  sprak op dinsdag 19 maart met het dagelijks bestuur van de Provincie Gelderland (Gedeputeerde Staten) over gemeente overstijgende onderwerpen.

Tijdens het werkbezoek van de bestuurders van de provincie aan het college van Nijkerk stonden onderwerpen als woningbouw, mobiliteit, stroomvoorziening en ontwikkelingen in de voedselmaakindustrie op de agenda.

Centraal stond de grote woningbouwambitie van Nijkerk. Om die woningbouwambitie te realiseren is er nog veel nodig. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de aanpak van knelpunten op de N301 en het verhogen van de treinfrequentie op de Veluwelijn. Een ander belangrijk onderwerp bij woningbouw is stroomvoorziening van nieuwe woningen en bedrijven. Maar ook de financiering die nodig is voor deze ambities is onderwerp van gesprek tussen de colleges.

Het werkbezoek werd gecombineerd met een bedrijfsbezoek. Gastheer was het Nijkerkse bedrijf Bieze Food Group (BFG), een innovatief bedrijf in de voedselmaakindustrie. Het werkbezoek werd afgesloten met een rondleiding, waarbij het belang van een goede regionale samenwerking concreet zichtbaar was voor de voedselmaakindustrie.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram, Mastodon en Threads, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen