De gemeente: één grote loze belofte

Foto:

Dat was de teneur vrijdagmorgen in de Refter.


Studenten journalistiek van Windesheim hadden daar een dialoogtafel georganiseerd. De centrale vraag was: “Wat maakt de vertrouwensband tussen gemeente en bewoners van de binnenstad zo slecht en wat kan eraan gebeuren?”

Dan hebben mensen genoeg voorbeelden, waaruit blijkt dat hun verwachting van de gemeente niet uitkomt. Ze hebben veel klachten. Samengevat komen die er op neer, dat als je contact zoekt met de gemeente en je er je probleem neerlegt (bijvoorbeeld over slecht onderhouden groen), je er niks meer over hoort

Zaken als bijvoorbeeld het maandelijkse politiek inloopspreekuur (van de gemeenteraad) zijn vrijwel onbekend. Dat was een voorbeeld om te onderstrepen, dat de gemeente voor veel mensen onzichtbaar is. Dat zou anders moeten.

Er waren ook positieve geluiden. Zo werden de binnenstadbewoners goed op de hoogte gehouden over de opknapbeurt van de binnenstad en worden ze ook goed geïnformeerd over de bouwplannen van Sint Jozef en tegenover de grote kerk.

En ja, als je 60 jaar getrouwd bent, komt de burgemeester met bloemen.

De journalisten in spé hadden de ochtend bedacht, omdat de dialoogtafel past binnen hun studieproject “De publieke zaak”.

Het nieuws van nijkerk.nieuws.nl gemakkelijk volgen? 
Like dan ook onze Facebookpagina. 
Volg ons op Twitter, LinkedIn, Instagram, Mastodon en Threads, of krijg gratis onze dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.
Adverteren op nijkerk.nieuws.nl neem dan contact op Leo Christiaens voor de prijzen en mogelijkheden. 
Zijn telefoonnummer: 06-11087527, zijn mailadres: [email protected]
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen